TEHNIKE PAMĆENJA

Sposobnost pamćenja nije urođena, nego se razvija.

Memorijske tehnike ili mnemotehnike su skup memorijskih šifri koje nam omogućavaju da bez pogreške zapamtimo sve što poželimo.

Čemu služe tehnike pamćenja?

Osnovni cilj mnemotehnika je pretvaranje besmislenih sadržaja u smislene kako bi ih lakše upamtili. Ove mentalne tehnike služe zadržavanju materijala koji bismo sigurno zaboravili. Mnemotehnike su neizbježan alat u učenju i usvajanjem vještine korištenja mnemotehnika s lakoćom povezujemo slike i riječi te smo u mogućnosti zapamtiti nevjerojatne količine informacija dugoročno.

Tko ne bi želio imati bolje pamćenje? Tko ne bi volio pojačati svoju koncentraciju?

Pamćenje je ono što nas određuje, daje nam uporište i usmjerava nas. Ono je bit našeg identiteta i ima glavnu ulogu u svim područjima našeg života.

Pamćenje je osnova ljubavi, prijateljstva, razmišljanja, učenja i stvaranja.

Život bez pamćenja bio bi puko postojanje.

Neki ljudi samo odmahnu rukom kad im se dogodi da nešto ne zapamte vjerujući kako su oduvijek bili zaboravljivi ili na to gledaju kao na neizbježnu posljedicu starenja. No, vi ne morate biti takvi.

Svi možemo poboljšati svoje pamćenje , a sve počinje time kad naučimo KAKO?

Svi mi imamo SAVRŠENO PAMĆENJE, no nažalost nemamo savršeno PRISJEĆANJE. Zato postoje TEHNIKE PAMĆENJA koje nam pomažu i omogućuju da podatke koji su nam važni, iz kratkoročnog pamćenja prenesemo u dugoročno pamćenje.  

Korištenjem različitih tehnika pamćenja poboljšat ćete vaše pamćenje i istinski povećati kapacitet mozga. Učenicima i studentima je to od posebno velike važnosti kako bi podatke tijekom učenja smisleno memorirali, ne zaboravili te svladavali ispite i gradivo kvalitetno.  

KAD nešto zapamtite u cijelosti, prožet će vas osjećaj postignuća koji oslobađa endorfin.

PAMĆENJE JE… dnevnik koji svi nosimo sa sobom.

Oscar Wilde

Vrijeme je za kviz!

Težina: lagano

Na sajmu karijera neka su zanimanja privukla vašu posebnu pozornost. No, zbog velike gužve, imali ste manje od 7 sekundi da zapamtite zanimanja o kojima želite saznati nešto više. Odlučili ste se zanimanjima vratiti nakon što obiđete cijelu ponudu na sajmu.

Težina: teško

Na zabavi ste i upoznajete mnogo osoba jednu za drugom. Večer je tek započela i sigurni ste da ćete te osobe ponovno susresti. Pokušajte zapamiti što veći broj osoba za nekoliko sekundi.

BRZO
ČITANJE

UTROSTRUČITE BRZINU ČITANJA!

SAZNAJ KAKO!

MENTALNE
MAPE

SKRATITE VRIJEME USVAJANJA ZNANJA!

SAZNAJ KAKO!

TEHNIKE
PAMĆENJA

LAKŠE UPAMTITE SADRŽAJ!

SAZNAJ KAKO!

EFIKASNO
UČENJE

POVEĆAJTE KONCENTRACIJU!

SAZNAJ KAKO!